Menu

Essentials Totem

Assortiment > Behang > Arte > Arte - Essentials Totem

Hoog. Hoger. Hoogst. Daar draait het om in deze collectie: geometrische vormen die schijnbaar willekeurig gestapeld worden, steeds hoger, tot dessins ontstaan waar je naar blijft kijken. Ze doen denken aan moderne, abstracte sculpturen, maar even goed aan etnische kunst uit de hele wereld. In combinatie met de natuurlijke look van textiel, van geweven gras en raffia creëren ze een aangenaam evenwicht in het interieur.

 

ECOLINE

Abstracte vormen in natuurlijke kleuren, schijnbaar willekeurig op elkaar gestapeld tot een nonchalant patroon. Het dessin werd geschilderd met ecolineverf, waardoor het dat onmiskenbare aquareleffect krijgt, en tot slot gedrukt op vlies. Verg

 

  

We vinden hem vooral in Noord-Afrika, Spanje en Portugal: esparto, een sterke vezel gemaakt van twee verschillende grassoorten. In geweven vorm wordt hij gebruikt voor allerlei ambachtelijk vervaardigde decoraties en gebruiksobjecten. Zo vormde hij de inspiratie voor dit dessin waarbij de strakke vormen mooi contrasteren met het willekeurig ogende patroon.
 
       
Geometrische vormen, strak gestapeld tot een perfect passende puzzel, en toch geeft dit dessin een eerder willekeurige indruk. De combinatie van verschillende vlakken en de structuur van vrij ruw geweven gras contrasteert mooi met de strakke lijnen.
 
       
Het Franse ‘rabane’ is de welluidende omschrijving voor een weefsel van natuurlijke vezels, meestal raffia. Dit dessin is een interpretatie van stukken los geweven raffia, nonchalant aan elkaar genaaid tot een luchtig geheel. De subtiel glanzende afwerking zorgt voor een interessant contrast met de ruwere raffiatextuur.
 
    
We vinden hem vooral in Noord-Afrika, Spanje en Portugal: esparto, een sterke vezel gemaakt van twee verschillende grassoorten. In geweven vorm wordt hij gebruikt voor allerlei ambachtelijk vervaardigde decoraties en gebruiksobjecten. Zo vormde hij de inspiratie voor dit dessin waarbij de afgeronde vormen mooi contrasteren met het willekeurig ogende patroon.
 
       
Le Papier Tissé is geïnspireerd op geweven papier. De fijne structuur van papierstroken toont de natuurlijke vezels en speelt hierdoor met lichte kleurnuances.
 
      

Schrijf je in voor de inspiratiemail

Blijf altijd op de hoogte van de laatste acties en trends op het gebied van interieur.