Jubileum

Assortiment > Behang > Boras Tapeter > Jubileum

Dit is een collectie met onze meest populaire patronen sinds 1905 tot nu. Geïnspireerd door de nationale romantiek vanaf het begin van de 19e eeuw, het kleurrijke optimisme van de jaren vijftig en de warme, levendige patronen die in de jaren tachtig gratis naar binnen werden gegooid toen de Franse golf Zweden overspoelde.

We nodigen je uit om door onze grootste wallpapers aller tijden te bladeren, voorzichtig uit onze enorme archieven gehaald en bijgewerkt in nieuwe, moderne tinten en kleuren die passen bij je leven hier en nu.

Flora

Het is niet zo onverwacht voor een land als Zweden om behang te maken waar dromen van gemaakt zijn. Het is tenslotte een plek op aarde vol mensen die constant verlangen naar het seizoen waarin alles weer begint te bloeien. De jaren vijftig waren getuige van een ongebreidelde belangstelling voor de mooiste creaties van de natuur onder ontwerpers door het hele land.

Magnolia

Het zijn de gedefinieerde contouren van de bloembladen van de bloem die het verhaal van de magnolia vertellen. Een detail dat bewijst dat dit behang een interpretatie is van de 19e eeuwse Japanse getinte houtsneden. Dezelfde kunstvorm die kunstenaars als Monet en Manet inspireerde in de cafés van Montmartre in deze periode.

 

Ackord

Strepen spelen met onze geest en tegenwoordig zien we ze niet langer als afzonderlijke lijnen, maar als één patroon. Vergelijkbaar met de manier waarop het in de natuur werkt, waar velden of bossen allerlei verschillende vormen hebben en toch op de een of andere manier een verenigde harmonie weten te creëren. Dit behang uit de 21e eeuw is een virtuele digitale droom zonder strikte herhaling, zover het oog reikt.

Lovisa

Lovisa neemt je twee keer mee terug in de tijd. De eerste keer is in het begin van de 20e eeuw, toen we droomden van "home sweet home" en onze kamers omwikkelden met dichte bloemmotieven met zwaar romantische handtekeningen. Daarna begon dit knusse Zweedse behangontwerp zijn bescheiden flirt met de rococo uit de 18e eeuw.

Espri

Dit is een behang uit de 21ste eeuw waar natuur, mens en industrie samen lijken in te storten in een dansachtige razernij. Het is echt een patroon vol contrasten. De handgetekende bloemen zijn grafisch vormgegeven maar slagen erin zich een weg over de muur te banen.

Mizo

Mizo werd naar Scandinavië gebracht dankzij de mediterrane voorkeur voor tegels en mozaïekpatronen. Toen behangen een optie werd, volgde het patroon gewoon. De mediterrane uitstraling van dit behang komt uit de jaren 60 en de karakteristieke warme en levendige kleuren worden vandaag de dag nog steeds zeer gewaardeerd.

Funkis

Als je je oor dichtbij genoeg houdt, kun je de hamerslagen opvangen van de volkshuisvestingsprojecten die Zweden in de jaren vijftig en zestig hebben getransformeerd. Dit klassieke behang uit het Million Program-tijdperk is in feite de meest verkochte behangsoort in de geschiedenis van Zweden.

Jordgubben

Dit waren de tijden dat ABBA met hun bellbottom-broek onze huiskamers binnenstortte en de Muppets ravage veroorzaakten op tv. En er waren bijna overal aardbeien. Soms op je koffiekopje, maar net zo waarschijnlijk als een patroon op de gordijnen in de woonkamer of als een gloednieuw ijsje uit de jaren 70. En natuurlijk aardbeien als behang.

Retro

Dit behang is een reis terug naar de jaren 50 met een schoon en gestript oppervlak dat kenmerkend is voor functionele vorm.

Ingrid

Dit specifieke behang komt uit de jaren 40, maar het kantpatroon doet meer denken aan de decoratieve jaren 20.

Viktoria

De print is afkomstig uit een typische collectie uit de jaren 80, in een tijd dat vintage een trend was die in een stroomversnelling kwam als reactie op de te dure meubels van de middenklasse.

Josefina

In het begin van de 20e eeuw, toen druktechnieken toegankelijker werden en behang in grotere hoeveelheden werd geproduceerd, begonnen patronen met de geluksklaver hun weg te vinden in de Zweedse rustieke samenleving. En hier is het nu, zich een weg banen in de gaten van een klassiek trellispatroon.

Lilja

Toen het industrialisme ergens rond de eeuwwisseling bloeide, besloten een paar kunstenaars dat het tijd was voor een revolutie. Ze wilden bewijzen wat de hand wel en de machine niet kon. Daarom begonnen ze patronen te schilderen die verder gingen dan elke regel en traditie die de mensheid in die tijd kende.

Carl

Dit gestreepte behang dankt zijn naam aan Carl Larsson, een van de populairste kunstenaars van Zweden. Strepen zijn misschien wel het meest Zweedse patroon van allemaal.

Helena

Dit behang uit 2012 draagt ​​er alles van. Medaillonpatronen en sierlijk getekende rozen in zachte pastelkleuren met een vleugje patina vormen een idyllische achtergrond voor alles wat ooit persoonlijk was, dat ooit de essentie van jou heeft gevangen en dat altijd een eigen plek in de schijnwerpers zal verdienen.

 

Schrijf je in voor de inspiratiemail

Blijf altijd op de hoogte van de laatste acties en trends op het gebied van interieur.