Ben Pentreath

Assortiment > Behang > Morris & Co > Ben Pentreath

Bachelors button (Bachelors knoop)

Geïnspireerd door een archiefpatroonboek met Bachelors Button op de omslag, kunnen we met trots zeggen dat dit ontwerp de katalysator was voor Ben Pentreath's Queen Square Collection. Gegeven een moderne twist en een onmiskenbare levendigheid, dramatische wervelende bladeren geschilderd in de stijl van een middeleeuwse fresco spoel rond deze showstopper van een behang. PS Vergeet de Bachelors Button-stof niet (het is een exacte match!)

Bird & Anemone (Vogel en Anemoon)

Oorspronkelijk een monochrome voorloper van Morris' geliefde Strawberry Thief (1883), was hij opgetogen dat Ben dit ontwerp uit ons archief koos en het transformeerde in een levendige, sterke olijf/turquoise kleurstelling. Een evocatie van de Engelse heg uit 1882 is dit behang met lijsters in een verticale verstrengeling van bloemen en bladeren.

Blackthorn (Sleedoorn)

Een briljant statement-stuk Blackthorn werkt uitzonderlijk goed in kleinere ruimtes. Ontworpen door JH Dearle in 1892 en hier voor het eerst getoond met zijn knallende kleuren en donkerdere ondergrond Blackthorn is een enorm populair behang en een uitstekende coördinaat.

Marigold (Goudsbloem)

Dit ontwerp uit 1875 is enorm veelzijdig en werkt gemakkelijk in elk deel van het huis. Chocolade, de kleur die het dichtst bij het originele archiefdocument ligt, is dat Bens een neutrale toon aanneemt. Contrasteer met de kracht van Aqua, een echt statement-stuk gevuld met verzadigde en vorstelijke tinten. Voor iets anders zorgen de koraaltinten van Pink/Olive voor extra intriges.

Goudsbloemstof in Ben's ongelooflijke kleurenpalet maakt het schema compleet. Verkrijgbaar in drie kleuren: roze/olijf, aqua/turkoois en chocolade/crème. PS Vergeet niet om bijpassende Marigold-stof toe te voegen

Poppy (papaver)

Een zachte manier om Morris & Co. in huis te introduceren. Dit prachtige behang is gemaakt met originele blokken die een van onze meest populaire ontwerpen zijn geworden. Voor het eerst gedrukt in 1881 Poppy is opnieuw gekleurd in een rijke majestueuze Claret en een lichtere, meer delicate chocolade.

Verkrijgbaar in twee kleuren: Claret en Cream/Chocolate

Sunflower (Zonnebloem)

Dit opvallende patroon is opnieuw ontworpen en opnieuw gekleurd en werd oorspronkelijk ontworpen door William Morris in 1879. Ga gedurfd met ons statement Red of kies Chocolate voor een Queen Square-interpretatie van iets meer minimalistisch.

Verkrijgbaar in twee kleuren: Chocolade/Rood en Chocolade/Crème

Willow (Wilg)

Een van de meest herkenbare van alle Morris-ontwerpen, dit eenvoudige all-over behang werd voor het eerst geproduceerd in 1874 en dateert 13 jaar vóór de meer ingewikkelde Willow Bough. Gekozen door Ben Pentreath vanwege zijn kleinere schaal en opnieuw gekleurd om te passen bij zijn creatieve visie, introduceert het neutrale zonnegeel van deze zachte interpretatie een meer eigentijdse uitstraling.

Verkrijgbaar in drie kleuren: geel, hemels/bladgroen en crème/bruin

Willow Bough (Wilgen takjes)

Een heerlijk levendige interpretatie van het klassieke Willow Bough-behang ontworpen in 1887 en kenmerkend voor Morriss bij uitstek flair voor ontwerp en compositie. Kies uit een ongelooflijk palet van nieuwe kleurencombinaties, waaronder de uitnodigende warmte van tomaat/olijf tot de opvallende op de jaren 70 geïnspireerde olijf/turkoois.

Verkrijgbaar in vijf kleuren: hemels/bladgroen, roze/bladgroen, bittere chocolade, tomaat/olijf en olijf/turkoois

 

 

Schrijf je in voor de inspiratiemail

Blijf altijd op de hoogte van de laatste acties en trends op het gebied van interieur.