Little Greene introduceert drie nieuwe finishes in de Intelligent Paint reeks

Assortiment > Verf > Little Greene Paints > Blog

WELKE KLEUR KIES JE VOOR IN DE

KEUKEN?

28 november 2020 

De keuken is vaak het hart van het huis. Een plaats waar kleur kan worden gebruikt om een levendige, inspirerende ruimte te creëren.

Durf donkere tinten te gebruiken of kies voor een eenvoudig, neutraal ontwerp in combinatie met een gave kleur. De afwerkingen van Little Greene zijn duurzaam en hebben een mooi effect op muren en houtwerk, maar ook op bijvoorbeeld de keukenkastjes. De afwerkingen zijn speciaal ontwikkeld om een druk gezinsleven, kleine handjes en zelfs huisdieren te weerstaan!

Muur: Lamp Black 228, Zijkant muur: Loft White 222, Vloer: Shallows 223

 

Bedenk voordat je de kleuren gaat kiezen, welke stijl je in de keuken wilt bereiken. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met de kleuren, die al aanwezig zijn in deze ruimte. Denk hierbij aan het meubilair, de vloeren of eventuele kunstwerken. Dit zijn allemaal elementen die als kleuren in het palet opgenomen moeten worden, om zo uiteindelijk een mooi geheel te creëren. 

Architecturale kenmerken of andere mooie details in de keuken waarop je graag de aandacht wilt vestigen? Overweeg dan om deze kenmerken of details een andere kleur te geven.

Onder de plank: Harley Green 312, Boven de plank: Tea with Florence 310

Wanneer je verf voor de keuken kiest, zijn er twee keuzes; verf op waterbasis en verf op oliebasis.

Verf op waterbasis

De Little Greene ‘Intelligent’ verven zijn baanbrekende, duurzame afwerkingen. De verschillende afwerkingen zijn verkrijgbaar in alle Little Greene verfkleuren. Deze verven zijn op waterbasis, milieuvriendelijk en uitermate geschikt voor ruimtes waar het hele gezin intensief gebruik van maakt, zoals de keuken en badkamer. Zonder problemen kunnen de verven worden toegepast op hout, muren met stucwerk en radiatoren. Aangezien deze afwerkingen wasbaar zijn, worden de keukenkasten en –muren beschermd tegen vlekken en vuil. Onze intelligente verven zijn ook gecertificeerd als kindvriendelijk en zijn dus volkomen veilig in alle delen van het huis.

Intelligent Matt EmulsionDit is één van de meest milieuvriendelijke verven, geformuleerd om een ultieme prestatie te leveren met een prachtige diepte van kleur en een zeer matte afwerking. De 100% acrylaat formulering is bestand tegen vlekken, biedt een uitzonderlijke wasbaarheid en is vijftien keer sterker dan gewone matte emulsieverven. Daarbij is de Intelligent Matt Emulsion gecertificeerd als zijnde kindveilig en geschikt voor vele ondergronden, met name wanden en plafonds.

Bovenkant muur: Aquamarine – Pale 282, Onderkant muur: Aquamarine – Mid 284, Eiland: Aquamarine 138, Werkblad: Livid 263 

Verf op oliebasis 

Verf op oliebasis bestaat al negenhonderd jaar en is van oudsher de klassieke afwerking voor houtwerk. Traditionele verf op oliebasis dringt optimaal in het hout door, biedt een hogere duurzaamheid en staat bekend om de uitstekende flow en de gladde afwerking. Dankzij de betere hechting aan het oppervlak dan mogelijk is met een sneldrogende verf, zijn traditionele recepten op oliebasis in staat een langere levensduur te bieden.  

Flat Oil Eggshell - Deze duurzame, oliegedragen verf heeft slechts 10% glansniveau en is daarmee matter dan gewone eggshell-verven. Hierdoor kan deze verf perfect gecombineerd worden met Little Greene’s gerenommeerde matte emulsieverven. Flat Oil Eggshell is speciaal ontwikkeld voor het interieur en duurzaam genoeg om de slijtage in een familiehuis te weerstaan. De verf betreft een superieure, gebruiksvriendelijke verf, met soepele toepassingseigenschappen en een langere verwerkingstijd.

Floor Paint - Onze zelf-primende Floor Paint (tevens op oliebasis) is geschikt voor houten of betonnen vloeren en is een van de meest duurzame verfsoorten, die verkrijgbaar is voor huishoudelijk gebruik. De Floor Paint is net als onze andere afwerkingen verkrijgbaar in het uitgebreide kleurassortiment van Little Greene.

Intelligent Eggshell - Deze matglanzende afwerking beschikt over een uitzonderlijke duurzaamheid, is ook kindveilig en geschikt voor vele ondergronden, waaronder houtwerk. De Intelligent Eggshell is volledig wasbaar en samengesteld om vocht, vlekken en algemene slijtage te weerstaan.

Intelligent Gloss - De Intelligent Gloss is een zeer sterke en volledig afwasbare, hoogglans verf. Het is een milieuvriendelijk en duurzaam alternatief voor glansverf op oliebasis. Deze verf kan zowel voor de keuken binnen als voor een buitenkeuken worden gebruikt.

Stenen Confetti 274, Plank Lamp Black 228September 2019

Na het succes van de huidige ‘Intelligent Paints’- een baanbrekende reeks van afwerkingen op waterbasis, speciaal ontworpen voor actieve mensen en levendige huizen - introduceert Little Greene in september 2019 drie nieuwe afwerkingen: vloerverf, satijnverf en een universele primer.

Deze finishes zijn duurzaam, milieuvriendelijk en volledig afwasbaar en verkrijgbaar in alle Little Greene tinten.

 

Wall: Stock 37 in Intelligent Matt Emulsion
Tiles: Sunlight 135 in Intelligent ASP and Intelligent Eggshell
Units: Woad 251 in Intelligent Satinwood
Stool: Heat 24 in Intelligent Satinwood

De ‘Intelligent Paints’ zijn op waterbasis en daardoor sneldrogend en vrijwel reukloos. Ze hebben bovendien een hoge dekking, waardoor ze efficiënt, zuinig en gemakkelijk aan te brengen zijn.

Ze zijn tot 15 keer sterker dan gewone verven voor het huis en, omdat ze vlekbestendig zijn, volledig afwasbaar. De verf bevat minimale VOS en is daardoor vriendelijk voor het milieu, huisdiervriendelijk en met een kindveilige

certificering (BS EN71-3:2019) zijn ze ook volledig veilig in de kinderkamer te gebruiken, zelfs op kinderbedjes. De ‘Intelligent Paints’ zijn de slimste keuze voor alle ruimtes van het familiehuis.

Intelligent Floor Paint: Deze revolutionaire verf op waterbasis is geschikt voor alle vloeren en houtwerk in levendige huizen. Intelligent Floor Paint is gemakkelijk aan te brengen en, in tegenstelling tot alternatieven op oliebasis, reukarm en binnen vier uur droog. Intelligent Floor Paint is duurzaam en afwasbaar, met een glansgraad van 30-40%. Niet meer wachten tot de vloer ‘s nachts droogt of ingewikkelde logistiek tijdens het wachten op het drogen van de trap - het leven kan vrijwel probleemloos doorgaan met dit intelligente alternatief!

Walls: Shallows 223 in Intelligent Matt Emulsion
Trim: Jack Black 119 in Intelligent ASP and Intelligent Satinwood
Door Inset: Smalt 255 in Intelligent ASP and Intelligent Satinwood
Floor: Air Force Blue 260 in Intelligent ASP and Intelligent Floor Paint

Intelligent Satinwood: Een watergedragen, satijnachtige houtverf geschikt voor het schilderen van keukenkasten, houten meubilair (bijvoorbeeld stoelen, tafels, kasten), houten sierlijsten en muren. Geschikt voor gebruik door decorateurs, doe-het-zelvers en keukenfabrikanten; Intelligent Satinwood is uiterst slijtvast en bestand tegen de vele stoten waaraan keukenkasten en houten meubels worden blootgesteld! Ideaal om aan te brengen en binnen vier uur droog. Het leven in huis kan hierdoor vrijwel ongestoord doorgaan. Intelligent Satinwood is tevens afwasbaar en reukarm en heeft een glansgraad van 30-35%.

Sideboard: Chimney Brick 247 in Intelligent ASP and Intelligent Satinwood

Intelligent ASP: Een grondverf op waterbasis, geschikt voor het verven van alle binnen- en buitenoppervlakken. De eenvoudige toepassing op een breed scala aan verschillende oppervlakken en materialen, gecombineerd met een snelle vier uur durende droogtijd, maken van deze robuuste primer de ideale voorbereiding voor decorateurs en doe-het-zelvers. Met een lage glans van 5-8% is het verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren.

Chairs: Sage & Onions 288 in Intelligent ASP and Intelligent Eggshell

 Januari 2018

Begin 2018 is Little Greene een samenwerking aangegaan met National Trust. Dit heeft geleid tot een uitgebreid verfonderzoek in de huizen en tuinen van National Trust, welke verspreid liggen over Engeland, Wales en Noord-Ierland. Het vinden van nieuwe, originele kleuren én het vertellen van verhalen over de mensen, die als eerste van deze kleuren genoten, is wat Little Greene drijft. Het resultaat is de prachtige nieuwe kleurenkaart GREEN. 

 

 

VRAAG EEN KLEURENKAART AAN

Net zoals de vorige capsulecollecties met een kleurenthema - de collecties GREY, BLUE en PINK - lanceert Little Greene nu GREEN; een ongeëvenaarde selectie van 31 prachtige groentinten, elk met een opmerkelijke oorsprong en elk met een belangrijke plek in hedendaags interieurdesign. Twintig van deze kleuren hebben hun oorsprong in National Trust erfgoed. Daarnaast zijn in de GREEN kleurenkaart ook enkele belangrijke groentinten uit de Little Greene archieven en de huidige kleurenkaart opgenomen.

Alle Little Greene verven zijn vanaf nu ook online te verkrijgen in de Biggelaarverfwebshop

Hidey Hole, Loft White Tea with Florence, Harley Green 

De GREEN kleurenkaart is geïnspireerd op uiteenlopende bronnen, zoals de boerderij in Cumbria van Beatrix Potter (auteur Pieter Konijn), de ronddraaiende schrijvershut van de 19e-eeuwse toneelschrijver George Bernard Shaw en zelfs de mythische vogels van het behang, welke rococo-meubelmaker Chippendale in de 18e eeuw in het Palladiaanse huis Nostell Priory ophing. Zodoende bevat GREEN een aantal intrigerende verhalen en een scala aan schitterende groenen in een uitgebreide reeks van tinten.

Zoals je van Little Greene gewend bent, is de kleurenkaart dusdanig ontworpen, dat deze eenvoudig te gebruiken is. De collectie is verdeeld in vijf kolommen en schematisch gerangschikt om de belangrijkste ‘groenfamilies’ weer te geven: grijsgroen, neutraal groen, geelgroen, blauwgroen en turquoise groen.

Aquamarine, Ambleside, Aquamarine-Pale

Acorn, Hopper

David Mottershead, Managing Director van Little Greene, is enthousiast over de nieuwe collectie: “Middels de samenwerking met National Trust kregen wij toegang tot meer dan 350 belangrijke historische interieurs. Hierdoor kregen wij een ongeëvenaarde kans om ons te verdiepen in een prestigieuze en eclectische mix van decoratieve stijlen. De vele inspiratiebronnen, die we tot onze beschikking hadden, maakten het een fascinerende taak. Het moeilijkste gedeelte was het terugbrengen van de bevindingen tot een kleinere selectie van kleuren, die de interieurontwerpers van vandaag zullen verwelkomen.”

Pall Mall, Trumpet

Wormwood, Edith's Eye, Pique

Clare Brown, Head of Brand Licensing van National Trust, voegt toe: “We zijn erg blij met de samenwerking met Little Greene. Hierdoor is iedereen in staat Brits erfgoed in huis te halen. Little Greene en National Trust hebben een wezenlijke synergie. Bij beiden spelen behoud, restauratie en heruitvinding een centrale rol. De GREEN kleurenkaart is een keuze, welke geïnspireerd is op onze eerste samenwerking: groen is de kleur van National Trust en het roept beelden op van de grote hoeveelheid aan parken en platteland, die wij verzorgen, waardoor mensen ervan kunnen blijven genieten.

Blush, Sir Lutyens Sage, Invisible Green

Puck, Slaked Lime

Jewel Beetle, Chocolate Colour, Pique

*De kleuren van de producten op deze website kunnen afwijken van de daadwerkelijke productkleur. Dit heeft te maken met hoe de kleuren op je computer zijn ingesteld, maar ook het type beeldscherm heeft invloed op hoe je kleuren ziet. 

Daarnaast zijn effecten van verf zoals mat/glans moeilijk over te brengen op een productfoto. Wil je er dus zeker van zijn of het product dat is wat je er van verwacht kom dan naar de winkel. Wij helpen u graag verder.

Schrijf je in voor de inspiratiemail

Blijf altijd op de hoogte van de laatste acties en trends op het gebied van interieur.