LITTLE GREENE PAINT & WALLPAPER BLOG

Assortiment > Verf > Little Greene verf > Laatste nieuws Little Greene

Mei 2021

 

Little Greene lanceert nieuwe ‘Colours of England’- en ‘Colour Scales’-kleurenkaarten mét 14 nieuwe kleuren.

 

Plafond: Julie’s Dream
Muur links: Masquerade - Mid
Muur rechts: Masquerade
Lambrisering: Masquerade - Light

 

Little Greene presenteert twee nieuwe kleurenkaarten: de vernieuwde en verfijnde ‘Colours of England’ kleurencollectie en een uitgebreide reeks gegradueerde tinten in het nieuwe ‘Colour Scales’-aanbod. De kleurenkaarten hebben een nieuw format gekregen en worden gezamenlijk gepresenteerd in één pakket. Het vernieuwde palet van 196 Little Greene-kleuren brengt het beste van alle voorgaande capsulecollecties samen en is dusdanig ontworpen om het kiezen van verfkleuren plezierig en intuïtief te maken.

Door het geloof in kleur, dat centraal staat in het ethos van Little Greene, omvatten de vernieuwde kleurenkaarten ‘Colours of England’ en ‘Colour Scales’ 300 jaar historisch interieurontwerp. Beiden bevatten talrijke authentieke tinten uit de 18e, 19e en 20e eeuw. Deze historische kleuren worden gepresenteerd tezamen met een zorgvuldig aangepast palet van hedendaagse tinten, die de esthetiek van modern interieurdesign en de huidige decoratietrends omarmen.

Plafond: Giallo
Muren: Giallo
Kast: Giallo
Muur links: Bone China Blue - Faint

 

Colours of England
De nieuwe ‘Colours of England’-kleurenkaart is geüpdatet om te beantwoorden aan de groeiende vraag naar klassieke, tijdloze kleuren, die zowel eenvoudig te kiezen zijn als prettig aanvoelen. De collectie bevat vele betekenisvolle tinten, afkomstig uit alle hoeken van het Verenigd Koninkrijk, die hebben bijgedragen aan de internationaal bekende ‘English Interior Design’-stijl.

Plafond: Silent White - Pale
Muren: Silent White - Deep
Lambrisering: Silent White

Colour Scales
In de uitgebreide ‘Colour Scales’-kaart zijn acht families van geleidelijk gerangschikte iconische Little Greene kleuren opgenomen, alsook de ‘Stone’ en ‘Grey’ capsulecollecties. Hiermee beantwoordt deze kleurenkaart de wens van eenvoudig te creëren kleurenschema’s, die harmonieuze en monochrome decors voor decoraties biedt. De nieuwe Colour Scales-kleurenkaart heeft een gebruiksvriendelijk ontwerp. De kaart bevat, naast de altijd populaire, neutrale tinten, ook diepere kleuren, welke de ondertoon van elke kleurfamilie identificeert. Iedere tint behoort tot een gegradueerde kleurfamilie en is op basis van de ondertoon gegroepeerd in een kolom. Elke kleurfamilie heeft dus zijn eigen kolom. De tonale tinten binnen eenzelfde kolom kunnen harmonieus gecombineerd worden of er kan een gebalanceerd contrast worden gecreëerd door kleuren uit verschillende kolommen te combineren.

Plafond: Pea Green
Muren: Garden
Voorraadkast: Garden
Muur achter: Scullery
Deur: Scullery

Ruth Mottershead legt verder uit: “De neutrale trend voor 2021 evolueert subtiel van koude, grijze kleuren en de traditionele landelijke crèmekleuren naar neutrale steentinten, complexe grijstinten en de favoriet van de natuur: groentinten. Door in de Colour Scales deze zachte tonale kleuren onder te brengen in de betreffende kleurfamilies kunnen we een subtiel, spectraal kleurbereik aanbieden, waarmee klanten zelfverzekerd combinaties kunnen creëren. Met de vier lichtste tinten van een kleurfamilie kan een prachtige, discrete diepte aan een ruimte worden toegevoegd en op een zachte, sfeervolle manier architectonische kenmerken worden geaccentueerd. Ook kan met het combineren van deze tinten het contrast tussen muren en plafonds worden verminderd, als er sprake is van verschillende lichtniveaus. De diepere tinten kunnen worden toegepast om een gecoördineerd, harmonieus kleurenschema compleet te maken. Hiermee zorgt een uitgebreide kleurdiepte voor een opvallend statement, ondanks de monochrome kleurschakering.”

Veertig van de meest populaire tinten zijn opgenomen in beide kleurenkaarten, zodat klanten de gelegenheid krijgen om deze uitzonderlijke tinten in verschillende kleuromgevingen te zien. Hierdoor wordt duidelijk hoe deze tinten op een coördinerende en harmonieuze, of op een dynamische en diverse, manier werken.

Nieuwe kleuren

De nieuwe kleurenkaarten bevatten veertien nieuwe kleuren, waaronder: ‘Bassoon’, ‘Indian Yellow’, ‘Giallo’, ‘Etruria’, ‘Silent White’, ‘Masquerade’, ‘Vulcan’, ‘Obscura’, ‘Bone China Blue – Faint‘ en ook het frisse semi-groene ‘Garden’, dat is herboren uit het archief van Little Greene.

 

De nieuwe kleurenkaart is medio juni 2021 verkrijgbaar.

 

 

HET VERHAAL ACHTER DE 'STONE' KLEUREN 

 

december 28, 2020

 

‘Stone’ brengt een harmonieus palet van kleuren samen, gecollectioneerd uit een eclectische mix van grootse en bescheiden bronnen; van opvallende muren van prestigieuze amusementszalen tot delicate tinten uit meer bescheiden vertrekken, tot kleuren van decoratieve elementen, zoals houtwerk, pleisterwerk, steenhouwerij, stoffering, keramiek en wandbekleding.

 

Elf van de nieuwe kleuren in de Stone-collectie zijn het resultaat van Little Greene’s voortdurende kleuronderzoek in de portefeuille van National Trust-eigendommen. Hiermee is het catalogiseren van originele kleuren uit belangrijke periodes van interieurontwerp voortgezet. Niet alleen verfkleuren zijn onderzocht, maar ook architectonische elementen, wandtapijten en zelfs steen.

 

Het verhaal achter vier van deze elf nieuwe kleuren:

 

 

Plafond: Ferdinand 313, muur: Castell Pink 314, lambrisering: Nether Red 315, Kast: Arras 316

 

 

Ferdinand 313
Waddesdon Manor in Buckinghamshire werd in 1883 gebouwd door Baron Ferdinand de Rothschild als een buitenverblijf; een plek om in het weekend feesten te houden en om tijdens de zomermaanden uit Londen te ontsnappen. Dit elegante, warme, gebroken wit is te vinden op de lambrisering van de Grey Drawing Room; een ruimte waar gasten kwamen om te ontspannen, kaart te spelen en naar muziek te luisteren.

 

 

Castell Pink 314
Deze zachte, gipsachtige tint is afkomstig van het sculpturale metselwerk dat het enorme trappenhuis omringt in Penrhyn Castle in Noord-Wales.

 

 

Arras 316
Een spectaculair Elizabethaans huis, Hardwick Hall, werd eind 1500 gebouwd door de formidabele ‘Bess of Hardwick’. Op koningin Elizabeth I na was Bess de rijkste vrouw in Engeland en haar huis was gevuld met kostbaar meubilair en rijke wandtapijten. Een kapel in het huis bevat zeldzame wandkleden, die beschilderd zijn met scènes uit het leven van St Paul. Hierin komt dit diep aardse rood herhaaldelijk voor.

 

Nether Red 315, French Grey - Dark 163, Baluster 25

Nether Red 315
Sinds de oudheid is Alderley Edge in Cheshire al beroemd om zijn plaatselijke kopermijn en om Nether Alderley Mill; een traditionele korenmolen, die meer dan 600 jaar centraal stond in de lokale landbouw. Dit mooie, diepe modderrood is te vinden in de onbedekte zandstenen muren van de oorspronkelijke molen en kan op het zuidwesten in volle glorie worden gezien.

 

 

DE CAPSULECOLLECTIE ‘STONE’ VAN 

 

LITTLE GREENE

 

 14 december 2020

 

Ferdinand 313, Castell Pink 314, Nether Red 315, Arras 316.

 

 

 

 

 

 

 

Little Greene presenteert ‘Stone’: een nieuw, veelzijdig palet van natuurlijke tinten, die warmte, rust, tijdloosheid en harmonie uitstralen. Hiermee zet de Britse verf- en behangfabrikant de samenwerking voort met Europa’s grootste liefdadigheidsinstelling voor het behoud van natuur en geschiedenis, National Trust. ‘Stone’ is een gecoördineerde collectie van 36 neutrale kleuren, bestaande uit 22 nieuwe toevoegingen aan het Little Greene-palet en 14 tinten, die oordeelkundig zijn geselecteerd uit de Little Greene-archieven. In januari 2021 wordt ‘Stone’ gelanceerd.

 

 

 

De nieuwe Stone-collectie bestaat uit zes kleurfamilies, die zijn ingedeeld op ondertoon en gebaseerd zijn op de natuurlijk voorkomende pigmenten Red Ochre, Burnt Sienna, Yellow Ochre, Burnt Umber, Lamp Black en Green Earth. De Stone-kleurenkaart is handig ingedeeld in zes kolommen van de gegradueerde kleurfamilies. Het brede scala aan kleuren vertegenwoordigt de individuele steentinten. De kaart is ontworpen om de kleurkeuze eenvoudig te maken. Kleuren in dezelfde kolom kunnen ongecompliceerd naast elkaar worden gebruikt binnen tonale kleurenschema’s. Voor het creëren van een meer dynamische, contrasterende combinatie kunnen tinten uit de afzonderlijke kleurfamilies worden gecombineerd.

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Portland Stone - Pale 155, Portland Stone 77, Baluster 321, Pompeian Ash 293.

 

 

 

 

 

 

 

Kleuren met een verhaal
‘Stone’ brengt een harmonieus palet van kleuren samen, gecollectioneerd uit een eclectische mix van grootse en bescheiden bronnen; van opvallende muren van prestigieuze amusementszalen tot delicate tinten uit meer bescheiden vertrekken, tot kleuren van decoratieve elementen, zoals houtwerk, pleisterwerk, steenhouwerij, stoffering, keramiek en wandbekleding.

 

 

 

Elf van de nieuwe kleuren in de Stone-collectie zijn het resultaat van Little Greene’s voortdurende kleuronderzoek in de portefeuille van National Trust-eigendommen. Hiermee is het catalogiseren van originele kleuren uit belangrijke periodes van interieurontwerp voortgezet. Niet alleen verfkleuren zijn onderzocht, maar ook architectonische elementen, wandtapijten en zelfs steen.

 

 

 

Het diep aardse rood ‘Arras’ is te vinden op het tapijt, dat hangt in de kapel van het spectaculaire Elizabethaanse huis, Hardwick Hall.
De kleur ‘Book Room Green’ werd gevonden in de neoklassieke ‘boekenkamer’ in Wimpole Hall. En de authentieke, grijze kalksteenkleur ‘Baluster’ is rechtstreeks overgenomen van de gebeeldhouwde balustrade in het aanzienlijke trappenhuis van Penrhyn Castle, net zoals de kleur ‘Castell Pink’, wat daar de bijpassende kleur van het metselwerk is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Slaked Lime 105. Light Bronze Green 123. Nether Red 315.
Elysian Ground 320. Book Room Green 322.

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwe neutralen
Deze capsulecollectie van warme, neutrale kleuren biedt een welkome omslag na het immer populaire decennium van de kleur grijs! De overgang naar zachte, meer natuurlijke kleuren, die vaak de ‘nieuwe neutralen’ worden genoemd, zorgt ervoor dat aardse, steenachtige tinten steeds geliefder worden en een rustgevend alternatief bieden voor koelere keuzes. De Stone-kleuren kunnen in alle ruimtes van het huis worden toegepast en voegen warmte, kalmte en eenvoud toe, evenals een verfijnd, complementair decor voor een verscheidenheid aan stoffen, wandbekleding en meubels.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nether Red 315. French Grey - Dark 163.
25. Baluster

 

 

 

 

 

 

 

Ruth Mottershead, Creative Director van Little Greene, vindt dat de introductie van ‘Stone’ op het juiste moment komt: “Onze huizen zijn ons toevluchtsoord geworden. Of we er nu werken of ontspannen, we brengen allemaal thuis meer tijd door. We zijn op zoek naar interieurs, die rustgevend zijn. Dit stimuleert het verlangen om knusse ruimtes te creëren, waarin we kunnen cocoonen. De Stone-kleuren zijn oneindig mooi, heel aangenaam voor het oog en geruststellend voor de ziel. Er is zeker een verschuiving gaande van koelere grijstinten naar de warmere, neutrale tinten, die het Stone-palet biedt. Deze kleuren zijn perfect voor het creëren van rustgevende woonruimtes, terwijl ze ook onmiskenbaar elegantie verkrijgen in zowel een moderne als klassieke setting. Dit gaat niet over een terugkeer naar de kleur beige of magnolia. Het gaat erom dat met deze nieuwe, neutrale kleuren elegante en uitnodigende interieurs kunnen worden gecreëerd.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

28 november 2020 

De keuken is vaak het hart van het huis. Een plaats waar kleur kan worden gebruikt om een levendige, inspirerende ruimte te creëren.

Durf donkere tinten te gebruiken of kies voor een eenvoudig, neutraal ontwerp in combinatie met een gave kleur. De afwerkingen van Little Greene zijn duurzaam en hebben een mooi effect op muren en houtwerk, maar ook op bijvoorbeeld de keukenkastjes. De afwerkingen zijn speciaal ontwikkeld om een druk gezinsleven, kleine handjes en zelfs huisdieren te weerstaan!

Muur: Lamp Black 228, Zijkant muur: Loft White 222, Vloer: Shallows 223

 

 

 

 

 

 

 

Bedenk voordat je de kleuren gaat kiezen, welke stijl je in de keuken wilt bereiken. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met de kleuren, die al aanwezig zijn in deze ruimte. Denk hierbij aan het meubilair, de vloeren of eventuele kunstwerken. Dit zijn allemaal elementen die als kleuren in het palet opgenomen moeten worden, om zo uiteindelijk een mooi geheel te creëren. 

 

 

 

Architecturale kenmerken of andere mooie details in de keuken waarop je graag de aandacht wilt vestigen? Overweeg dan om deze kenmerken of details een andere kleur te geven.

 

 

 

Onder de plank: Harley Green 312, Boven de plank: Tea with Florence 310

 

 

 

Wanneer je verf voor de keuken kiest, zijn er twee keuzes; verf op waterbasis en verf op oliebasis.

 

 

 

Verf op waterbasis

 

 

 

De Little Greene ‘Intelligent’ verven zijn baanbrekende, duurzame afwerkingen. De verschillende afwerkingen zijn verkrijgbaar in alle Little Greene verfkleuren. Deze verven zijn op waterbasis, milieuvriendelijk en uitermate geschikt voor ruimtes waar het hele gezin intensief gebruik van maakt, zoals de keuken en badkamer. Zonder problemen kunnen de verven worden toegepast op hout, muren met stucwerk en radiatoren. Aangezien deze afwerkingen wasbaar zijn, worden de keukenkasten en –muren beschermd tegen vlekken en vuil. Onze intelligente verven zijn ook gecertificeerd als kindvriendelijk en zijn dus volkomen veilig in alle delen van het huis.

 

 

 

Intelligent Matt EmulsionDit is één van de meest milieuvriendelijke verven, geformuleerd om een ultieme prestatie te leveren met een prachtige diepte van kleur en een zeer matte afwerking. De 100% acrylaat formulering is bestand tegen vlekken, biedt een uitzonderlijke wasbaarheid en is vijftien keer sterker dan gewone matte emulsieverven. Daarbij is de Intelligent Matt Emulsion gecertificeerd als zijnde kindveilig en geschikt voor vele ondergronden, met name wanden en plafonds.

 

 

 

Bovenkant muur: Aquamarine – Pale 282, Onderkant muur: Aquamarine – Mid 284, Eiland: Aquamarine 138, Werkblad: Livid 263 

 

 

 

Verf op oliebasis 

 

 

 

Verf op oliebasis bestaat al negenhonderd jaar en is van oudsher de klassieke afwerking voor houtwerk. Traditionele verf op oliebasis dringt optimaal in het hout door, biedt een hogere duurzaamheid en staat bekend om de uitstekende flow en de gladde afwerking. Dankzij de betere hechting aan het oppervlak dan mogelijk is met een sneldrogende verf, zijn traditionele recepten op oliebasis in staat een langere levensduur te bieden.  

 

 

 

Flat Oil Eggshell - Deze duurzame, oliegedragen verf heeft slechts 10% glansniveau en is daarmee matter dan gewone eggshell-verven. Hierdoor kan deze verf perfect gecombineerd worden met Little Greene’s gerenommeerde matte emulsieverven. Flat Oil Eggshell is speciaal ontwikkeld voor het interieur en duurzaam genoeg om de slijtage in een familiehuis te weerstaan. De verf betreft een superieure, gebruiksvriendelijke verf, met soepele toepassingseigenschappen en een langere verwerkingstijd.

 

 

 

Floor Paint - Onze zelf-primende Floor Paint (tevens op oliebasis) is geschikt voor houten of betonnen vloeren en is een van de meest duurzame verfsoorten, die verkrijgbaar is voor huishoudelijk gebruik. De Floor Paint is net als onze andere afwerkingen verkrijgbaar in het uitgebreide kleurassortiment van Little Greene.

 

 

 

Intelligent Eggshell - Deze matglanzende afwerking beschikt over een uitzonderlijke duurzaamheid, is ook kindveilig en geschikt voor vele ondergronden, waaronder houtwerk. De Intelligent Eggshell is volledig wasbaar en samengesteld om vocht, vlekken en algemene slijtage te weerstaan.

 

 

 

Intelligent Gloss - De Intelligent Gloss is een zeer sterke en volledig afwasbare, hoogglans verf. Het is een milieuvriendelijk en duurzaam alternatief voor glansverf op oliebasis. Deze verf kan zowel voor de keuken binnen als voor een buitenkeuken worden gebruikt.

 

 

 

Stenen Confetti 274, Plank Lamp Black 228

 

 

  

 

 

September 2019

 

 

 

Na het succes van de huidige ‘Intelligent Paints’- een baanbrekende reeks van afwerkingen op waterbasis, speciaal ontworpen voor actieve mensen en levendige huizen - introduceert Little Greene in september 2019 drie nieuwe afwerkingen: vloerverf, satijnverf en een universele primer.

 

 

 

Deze finishes zijn duurzaam, milieuvriendelijk en volledig afwasbaar en verkrijgbaar in alle Little Greene tinten.

 

 

 

 

 

 

 

Wall: Stock 37 in Intelligent Matt Emulsion
Tiles: Sunlight 135 in Intelligent ASP and Intelligent Eggshell
Units: Woad 251 in Intelligent Satinwood
Stool: Heat 24 in Intelligent Satinwood

 

 

 

De ‘Intelligent Paints’ zijn op waterbasis en daardoor sneldrogend en vrijwel reukloos. Ze hebben bovendien een hoge dekking, waardoor ze efficiënt, zuinig en gemakkelijk aan te brengen zijn.

 

 

 

Ze zijn tot 15 keer sterker dan gewone verven voor het huis en, omdat ze vlekbestendig zijn, volledig afwasbaar. De verf bevat minimale VOS en is daardoor vriendelijk voor het milieu, huisdiervriendelijk en met een kindveilige

 

 

 

certificering (BS EN71-3:2019) zijn ze ook volledig veilig in de kinderkamer te gebruiken, zelfs op kinderbedjes. De ‘Intelligent Paints’ zijn de slimste keuze voor alle ruimtes van het familiehuis.

 

 

 

Intelligent Floor Paint: Deze revolutionaire verf op waterbasis is geschikt voor alle vloeren en houtwerk in levendige huizen. Intelligent Floor Paint is gemakkelijk aan te brengen en, in tegenstelling tot alternatieven op oliebasis, reukarm en binnen vier uur droog. Intelligent Floor Paint is duurzaam en afwasbaar, met een glansgraad van 30-40%. Niet meer wachten tot de vloer ‘s nachts droogt of ingewikkelde logistiek tijdens het wachten op het drogen van de trap - het leven kan vrijwel probleemloos doorgaan met dit intelligente alternatief!

 

 

 

 

 

 

Walls: Shallows 223 in Intelligent Matt Emulsion
Trim: Jack Black 119 in Intelligent ASP and Intelligent Satinwood
Door Inset: Smalt 255 in Intelligent ASP and Intelligent Satinwood
Floor: Air Force Blue 260 in Intelligent ASP and Intelligent Floor Paint

 

 

 

Intelligent Satinwood: Een watergedragen, satijnachtige houtverf geschikt voor het schilderen van keukenkasten, houten meubilair (bijvoorbeeld stoelen, tafels, kasten), houten sierlijsten en muren. Geschikt voor gebruik door decorateurs, doe-het-zelvers en keukenfabrikanten; Intelligent Satinwood is uiterst slijtvast en bestand tegen de vele stoten waaraan keukenkasten en houten meubels worden blootgesteld! Ideaal om aan te brengen en binnen vier uur droog. Het leven in huis kan hierdoor vrijwel ongestoord doorgaan. Intelligent Satinwood is tevens afwasbaar en reukarm en heeft een glansgraad van 30-35%.

 

 

 

 

 

 

Sideboard: Chimney Brick 247 in Intelligent ASP and Intelligent Satinwood

 

 

 

Intelligent ASP: Een grondverf op waterbasis, geschikt voor het verven van alle binnen- en buitenoppervlakken. De eenvoudige toepassing op een breed scala aan verschillende oppervlakken en materialen, gecombineerd met een snelle vier uur durende droogtijd, maken van deze robuuste primer de ideale voorbereiding voor decorateurs en doe-het-zelvers. Met een lage glans van 5-8% is het verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren.

 

 

 

 

 

 

Chairs: Sage & Onions 288 in Intelligent ASP and Intelligent Eggshell

 

 

 

 Januari 2018

 

 

 

Begin 2018 is Little Greene een samenwerking aangegaan met National Trust. Dit heeft geleid tot een uitgebreid verfonderzoek in de huizen en tuinen van National Trust, welke verspreid liggen over Engeland, Wales en Noord-Ierland. Het vinden van nieuwe, originele kleuren én het vertellen van verhalen over de mensen, die als eerste van deze kleuren genoten, is wat Little Greene drijft. Het resultaat is de prachtige nieuwe kleurenkaart GREEN. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VRAAG EEN KLEURENKAART AAN

 

 

 

Net zoals de vorige capsulecollecties met een kleurenthema - de collecties GREY, BLUE en PINK - lanceert Little Greene nu GREEN; een ongeëvenaarde selectie van 31 prachtige groentinten, elk met een opmerkelijke oorsprong en elk met een belangrijke plek in hedendaags interieurdesign. Twintig van deze kleuren hebben hun oorsprong in National Trust erfgoed. Daarnaast zijn in de GREEN kleurenkaart ook enkele belangrijke groentinten uit de Little Greene archieven en de huidige kleurenkaart opgenomen.

 

 

 

Alle Little Greene verven zijn vanaf nu ook online te verkrijgen in de Biggelaarverfwebshop

 

 

 

Hidey Hole, Loft White Tea with Florence, Harley Green 

 

 

 

De GREEN kleurenkaart is geïnspireerd op uiteenlopende bronnen, zoals de boerderij in Cumbria van Beatrix Potter (auteur Pieter Konijn), de ronddraaiende schrijvershut van de 19e-eeuwse toneelschrijver George Bernard Shaw en zelfs de mythische vogels van het behang, welke rococo-meubelmaker Chippendale in de 18e eeuw in het Palladiaanse huis Nostell Priory ophing. Zodoende bevat GREEN een aantal intrigerende verhalen en een scala aan schitterende groenen in een uitgebreide reeks van tinten.

 

 

 

 

 

 

Zoals je van Little Greene gewend bent, is de kleurenkaart dusdanig ontworpen, dat deze eenvoudig te gebruiken is. De collectie is verdeeld in vijf kolommen en schematisch gerangschikt om de belangrijkste ‘groenfamilies’ weer te geven: grijsgroen, neutraal groen, geelgroen, blauwgroen en turquoise groen.

 

 

 

Aquamarine, Ambleside, Aquamarine-Pale

 

 

 

Acorn, Hopper

 

 

 

David Mottershead, Managing Director van Little Greene, is enthousiast over de nieuwe collectie: “Middels de samenwerking met National Trust kregen wij toegang tot meer dan 350 belangrijke historische interieurs. Hierdoor kregen wij een ongeëvenaarde kans om ons te verdiepen in een prestigieuze en eclectische mix van decoratieve stijlen. De vele inspiratiebronnen, die we tot onze beschikking hadden, maakten het een fascinerende taak. Het moeilijkste gedeelte was het terugbrengen van de bevindingen tot een kleinere selectie van kleuren, die de interieurontwerpers van vandaag zullen verwelkomen.”

 

 

 

Pall Mall, Trumpet

 

 

 

Wormwood, Edith's Eye, Pique

 

 

 

Clare Brown, Head of Brand Licensing van National Trust, voegt toe: “We zijn erg blij met de samenwerking met Little Greene. Hierdoor is iedereen in staat Brits erfgoed in huis te halen. Little Greene en National Trust hebben een wezenlijke synergie. Bij beiden spelen behoud, restauratie en heruitvinding een centrale rol. De GREEN kleurenkaart is een keuze, welke geïnspireerd is op onze eerste samenwerking: groen is de kleur van National Trust en het roept beelden op van de grote hoeveelheid aan parken en platteland, die wij verzorgen, waardoor mensen ervan kunnen blijven genieten.

 

 

 

Blush, Sir Lutyens Sage, Invisible Green

 

 

 

Puck, Slaked Lime

 

 

 

Jewel Beetle, Chocolate Colour, Pique

 

 

 

*De kleuren van de producten op deze website kunnen afwijken van de daadwerkelijke productkleur. Dit heeft te maken met hoe de kleuren op je computer zijn ingesteld, maar ook het type beeldscherm heeft invloed op hoe je kleuren ziet. 

 

 

 

Daarnaast zijn effecten van verf zoals mat/glans moeilijk over te brengen op een productfoto. Wil je er dus zeker van zijn of het product dat is wat je er van verwacht kom dan naar de winkel. Wij helpen u graag verder.

Schrijf je in voor de inspiratiemail

Blijf altijd op de hoogte van de laatste acties en trends op het gebied van interieur.