Paint & Paper Library

Assortiment > Verf > Paint & Paper Library

Kleur met klasse

Het kleurenpalet ‘Architectural Colours’, van het gedistingeerde verf- en behangmerk Paint & Paper Library, is een geavanceerd, maar gebruiksvriendelijk kleur-op-nummer systeem, ontworpen om eenvoudige alternatieven te bieden voor puur wit.

Met een keuze uit 95 verrijkte tinten bevat het palet oogstrelende en rustgevende neutrale kleuren. Door verschillende sterktes van dezelfde pigmenten te gebruiken, worden subtiele kleurnuances gecreëerd. Door deze kleurgradaties met elkaar te combineren, is zowel een ervaren interieurprofessional als een ambitieuze amateur in staat een ​​subtiel en harmonieus interieur te verwezenlijken.

De kleuren van het ‘Architectural Colours’-palet zijn chromatisch gerangschikt in 19 groepen van vijf geleidelijk verlopende tinten, genummerd als I, II, III, IV en V.  Met een kleurverloop van licht naar donker en van warm naar koel, kan elke toon individueel gebruikt worden of moeiteloos met een andere kleur gecombineerd worden op plafonds, kroonlijsten, muren en houtwerk. Bovendien maken vijf verfrissende wittinten het palet compleet.

De ‘Architectural Colours’ kunnen afzonderlijk, samen met andere architecturale tinten, in combinatie met behang of met de opvallende kleuren uit het ‘Original Colours’-palet van Paint & Paper Library worden toegepast, om een ​​geraffineerd contrast te bieden.

De nieuwste fotografie toont aan, dat neutraal niet staat voor saai. De nieuwe beelden benadrukken de veelzijdigheid van deze bruikbare neutrale tinten. Ze tonen aan hoe de ‘Architectural Colours’ op creatieve manieren toegepast kunnen worden. Bijvoorbeeld door horizontale strepen in tonale kleuren toe te passen op de wand of het creëren van een focuspunt door middel van colour blocking. Ook laten ze de huidige trends zien op het gebied van het schilderen van houtwerk.

Naast dat het ‘Architectural Colours’-palet voorziet in een naadloze en natuurlijk ogende overgang van kamer naar kamer, is het zeer flexibel en werkt het goed voor zowel lichte als donkere ruimtes. Het combineren van tinten uit één kleurfamilie voegt subtiele diepte aan een ruimte toe, wat het oog kan misleiden.

Zo kan het lijken alsof alle kleuren dezelfde tint hebben, wat weer het gevoel geeft dat de ruimte groter is en dat lage plafonds hoger lijken, dan ze in werkelijkheid zijn. Het aanbrengen van kleine highlights in opvallende ‘Original Colours’ kleuren, bovenop de neutrale tinten, geven een ruimte fraaie details en maken het interessant.

De kleurenkaart van Paint & Paper Library is handgemaakt en elk van de 180 kleurenchips is geschilderd in de krijtachtige finish ‘Pure Flat Emulsion’, wat perfect werkt bij het kiezen van kleuren. Het gestroomlijnde, gemakkelijk te gebruiken palet van complementaire kleuren én de uitstekende kwaliteit van de finishes (inclusief de matste emulsieverf), maakt het de eerste keuze van  veeleisende huiseigenaren, interieurontwerpers en architecten.

Paint & Paper Library verf is verkrijgbaar in vijf superieure finishes, waaronder Pure Flat Emulsion; een ultiem zachte, kalkachtige finish. Ook biedt het merk Eggshell (zijdeglans) en Gloss (hoogglans) verf op oliebasis met een laag VOS-gehalte (Vluchtige Organische Stoffen). Paint & Paper Library verf is dé keuze van de interieur professional, gezien de uitstekende vloeibaarheid, gladde afwerking en legendarische hechting aan muren en houtwerk, zowel binnen- als buitenshuis.
 
Denken aan het milieu

De verfindustrie is niet de meest duurzame industrie en ook het verfmerk is zich hier van bewust. Paint & Paper Library doen er alles aan om de negatieve impact zoveel mogelijk te minimaliseren. De productie wordt volledig in de UK uitgevoerd en ook volgens uitzonderlijk hoge eisen. Voor de verf worden milieuvriendelijke ingrediënten gebruikt.

VRAAG EEN KLEURENKAART AAN

Alle Paint & Paper Library verven zijn vanaf nu ook online te verkrijgen in onze verfwebshop.

*De kleuren van de producten op deze website kunnen afwijken van de daadwerkelijke productkleur. Dit heeft te maken met hoe de kleuren op je computer zijn ingesteld, maar ook het type beeldscherm heeft invloed op hoe je kleuren ziet. 

Daarnaast zijn effecten van verf zoals mat/glans moeilijk over te brengen op een productfoto. Wil je er dus zeker van zijn of het product dat is wat je er van verwacht kom dan naar de winkel. Wij helpen u graag verder.

 

Architect Satinwood and ASP

Paint & Paper Library breidt assortiment uit met twee nieuwe, duurzame afwerkingen: Architects’ Satinwood en Architects’ A.S.P.

Monochrome

Een elegante collectie van zwarte en witte kleurschakeringen.

Inspiratie

Paint & Paper Library heeft een ongeëvenaard inzicht in kleurbalans, sfeer en licht in hedendaagse interieurs.

Blauwe kleuren

Blauwe kleuren met klasse!

Groene kleuren

Groene kleuren met klasse!

Donkere kleuren

Donkere kleuren met klasse!

Gele kleuren

Gele kleuren met klasse!

Rode kleuren

Rode kleuren met klasse!

Schrijf je in voor de inspiratiemail

Blijf altijd op de hoogte van de laatste acties en trends op het gebied van interieur.