Paint & Paper Library Monochrome

Assortiment > Verf > Paint & Paper Library > Monochrome

Met ‘Monochrome’ introduceert Paint & Paper Library een verfijnde nieuwe collectie van zes genuanceerde zwart-wit combinaties, waarvan de toonsamenstelling is afgestemd om samen te worden gebruikt in een chique, subtiel harmonieuze relatie. 

 

 

Elke wittint is zorgvuldig geselecteerd op zijn veelzijdigheid: de zes verschillende witten kunnen elk als opvallende, onafhankelijke, overal toe te passen kleur gebruikt worden, maar zijn even overtuigend als prachtige, effen witaccenten binnen een schema van gelijksoortige tonen. 

Elke zwarttint is met zorg samengesteld om, in meer of mindere mate, gebruikt te worden in combinatie met zijn monochrome partner om het samenspel van licht en ruimte in een kamer drastisch te veranderen, terwijl het tegelijkertijd moeiteloos combineert met de bestaande materialen en oppervlakken van de inrichting. 

Elk zwart-wit paar heeft eenzelfde kleur als ondertoon uit het Paint & Paper Library ‘Original’ kleurenpalet. Deze wordt naast de zwart-wit combinaties getoond. Zes verschillende ondertonen worden aangeboden, te weten oker, roze, warm grijs, koel grijs, blauw en groen. 

Marketing Director Ruth Mottershead legt uit met welke gedachte de nieuwe collectie tot stand is gekomen. “In veel van’s werelds meest elegante interieurs, zowel oud als nieuw, zijn zwart-wit kleurenschema’s gebruikt om met een minimale inspanning een maximaal effect te bereiken. Het is eigenlijk een ontwapenend eenvoudig principe en de weloverwogen, subtiele combinaties van de ‘Monochrome’ kleurenkaart voorkomen onplezierige, harde contrasten van puur gitzwart en helder, stralend wit.” 

CAPUCHIN & CHARBONE

Vergroot

Beide kleurschakeringen, die afkomstig zijn uit de okertinten van ‘Thames Mud’, gaan naadloos samen met gematigde tinten en natuurlijke oppervlakken, zoals eiken vloeren en meubels, sisal en warmere kleuren. 

EAU DE VIOLETTE & PONTEFRACT

Deze elegante combinatie heeft een zichtbare roze nuance en brengt voelbaar warmte zonder een geelpigment te gebruiken. De tinten doen het goed tegen donker hardhout en steen of marmer met roze accenten. 

MINIM & KOHL

Een mooie wittint op zichzelf: Minim is helder, maar niet te fel, en is zeer stabiel in kamers op het noorden en op het zuiden. Kohl is een charismatische neutrale zwarttint met een warme houtskoolsuggestie. 

FLAT LIGHT & BEYOND BLUE

De blauwe nuance in deze tinten komt duidelijker naar voren als ze gebruikt worden in een grote, lichte ruimte. Beyond Blue is een klassieke keuze voor geschilderde keukens en voordeuren, waar een subtiel nuanceverschil ten opzichte van puur zwart geliefd en gewaardeerd wordt. 

RAW CHALK & ILEX

De natuurlijke aqua-groene ondertoon, waarop deze kleuren gebaseerd zijn, resulteert in een betoverend groen alternatief voor bovengenoemde blauwe combinatie. Deze tinten werken vooral goed in een kleurenschema met neutrale aardetonen. 

CLEAN WHITE & NEW BLACK

Deze ‘Original Colours’ zijn de huidige uitersten op de gerenommeerde kleurenkaart van Paint & Paper Library. Het witste wit en het diepste zwart kunnen beiden gebruikt worden om meer diepte aan te brengen in een klassiek, koel grijs interieur. 


Schrijf je in voor de inspiratiemail

Blijf altijd op de hoogte van de laatste acties en trends op het gebied van interieur.